Американски университет раздава безплатни смартфони на всичките си първокурсници

Всички първокурсници в университета "Сетън Хол" в Ню Джърси ще получат безплатен смартфон Nokia Lumia 900 като част от инициатива за дигитализация на учебния процес, съобщава технологичният блог Engadget.

Университетът е сключил договор с Nokia и американския мобилен оператор AT&T за осигуряване на смартфони за над 1000 студенти от първи курс. За всички останали пък са разработени мобилни приложения, които да подпомагат академичния и извънкласен живот на учащите.

От управлението на университета твърдят, че инициативата ще позволи на новите студенти да се ориентират по-лесно в институцията, както и да комуникират по-лесно помежду си, с професорите и академичните си съветници. Сред включените в софтуерния пакет функционалности са карта на кампуса, индекс на библиотеката, както и интегрирана система за записване в различни спортни и извънкласни клубове.

Външните наблюдатели обаче обясняват, че подобни PR кампании често се организират от големите технологични компании. През 2008 г. Apple са провели подобно раздаване на безплатни iPhone-и, а две години по-късно и таблети iPad.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини