Частна заря за Ботев в Кърджали. Вестниците в неделя

24 часа: Срути се фасадата на столично училище

Външната фасада на 90-то СОУ в ж.к. „Люлин" е паднала, съобщават от пресцентъра на Столична община. Предполага се, че инцидентът се е случил вследствие на обилните дъждове и земетресенията от миналата седмица. Мястото веднага посети кметът на София Йорданка Фандъкова.

Срутила се е външната фасадна стена на училището към актовата зала на четвъртия етаж. Учебни занятия там няма да се провеждат по нареждане на кмета Фандъкова. Тя е наредила районната администрация на „Люлин" да направи бърза организация за провеждането на учебни занятия в други сгради.

 

24 часа: Николай Кокинов за Брендо: Талантлив е, но скоро няма да излезе от килията

Все още не е ясно кой е предателят, от когото е изтекла информация за планирани арести на кокаинови крале, сред които и този на Евелин Банев-Брендо. Това заяви пред Нова телевизия градският прокурор на София Николай Кокинов.

Брендо е на най-високо ниво в европейската мафия, потвърди Кокинов. Предполагам, че скоро няма да излезе от килията, каза още той и допълни "талантлив човек явно е".

"Къщичката се почиства всеки ден, макар и да се натрупва прах. Мисля, че разполагаме с достатъчно мощни прахосмукачки", заяви метафорично Кокинов, визирайки работата на прокуратурата по разкриването на къртицата.

Търсим кой е предателят, надяваме се много скоро да попаднем на следи, каза още той. По случая беше образувано и следствено дело в Софийската градска прокуратура. Все още не е доказано с български произход ли е течът.

 

Труд: Частна заря за Ботев в Кърджали

След като областната управа на Кърджали отмени тържествената заря за 2 юни в града, недоволни жители организираха сами церемония с фойерверки в памет на Ботевите четници.

"Не може да няма заря за 2 юни, това е скандално!", коментираха в петък привечер млади хора в едно от големите кафенета в Кърджали. За по-малко от час около 50 души се организираха и намериха огромен кашон с ракети. След минута мълчание под звуците на химна започна и пукотевицата. Малко преди това директорът на ОД на МВР комисар Валери Баранов в телефонен разговор разреши проявата.

 

Труд: Левон Хампарцумян: Гръцките банки у нас са сигурни

Банките в България са напълно сигурни, няма опасност от финансови сътресения у нас. В това увери банкерът Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на „УниКредит Булбанк", както и председател на Асоциацията на банките в България (АББ), в предаването на Нова тв "Карбовски директно".

Стандарт: Софтуер следи забавени заплати

От юли специален софтуер, внедрен в информационната система на Главна инспекция по труда, ще следи плащат ли навреме фирмите. Трудовите инспектори дистанционно ще наблюдават предприятията, в които вече са установили проблеми. Благодарение на софтуера те ще проследяват дали работодателите спазват предписанията по изчистването на задълженията си към работниците. Програмата ще засича и появата на нови фирми, които бавят заплати.

Стандарт: Вампир в Созопол

Средновековен вампир изкопаха археолозите на пъпа на Созопол. Това е поредната сензационна находка в Стария град. Необичайното откритие е направено преди ден по време на разкопките на манастира "Свети Николай Чудотворец". На находката се натъкнал шефът на музея в града Димитър Недев. Шефът на НИМ проф. Божидар Димитров лично разгледал артефактите.

Родният Граф Дракула е бил открит в некропол непосредствено до полукръглата част на постройката. Погребението има белези на добре познатия ритуал срещу вампирясване. Починалият е прободен в гърдите с железен кол. Тази практика е използвана от хората навремето, които са имали страхове от зли възкръснали мъртъвци. Вампирът вероятно е бил знатна особа, защото е открит до абисидата на църквата.

 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини