Данъчните връщат пари: 118 хиляди на 574 души

118 000 лева надвнесени данъци са възстановени на 574 лица от област Хасково, отчитат местния офис на НАП-Хасково. Сумите са върнати на хора, които са се възползвали от правото си на различни видове данъчни облекчения. За сравнение – миналата година на 716 лица бяха възстановени общо 108 000 лева.

Основно от право на данъчно облекчение се възползват лица със застраховка „Живот”, удостоверение за неработоспособност от ТЕЛК и взет ипотечен кредит. Последната опция касае младите семейства от Хасково и областта. През тази години 77 семейства в които поне единия член е до 35 години са поискали възстановяване на суми заради теглен кредит за закупуване на жилище. Основно от облекченията са се възползвали инвалидите. Само за последната година, ТЕЛК-ово доказаните неработоспособни са нараснали с повече от 1000 души и вече броят над 12 хиляди в областта.

21 000 декларации за доходи бяха подадени тази година в хасковския офис на НАП. През последната седмица преди изтичане на срока, на ден постъпваха средно по 700 – 800 декларации. Броят декларации е по-малък в сравнение с миналогодишния заради улеснението лица, които са останали без работа или са били наети на повече от едно място по трудов договор, но дължимите данъци са били авансово удържани, да не подават формуляри.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини