Оправдаха д-р Гетев за подкуп,д-р Арачева с условна присъда

д-р Дамян Гетев

Окръжният съд в Кърджали оправда директорът на Държавната психиатрична болница д-р Дамян Гетев по обвинение,че в качеството му на длъжностно лице е взел подкуп в размер на 500 лева.Той бе освободен от наказателна отговорност за приемане на облага поради чисто съдебно минало и осъден да заплати 2500 лева глоба .Така обвинението срещу известния кърджалийски психиатър не издържа в съда.

 За разлика от него обаче колежката му Катя Арачева получи 6 месеца условно, за това,че в качеството си на лекар ординатор е виновна  в това, че в периода 25.10.2011 г.-27.10.2011 г. в условията на продължаващо престъпление, в качеството си на вещо лице е поискала и приела облага-парична сума в размер на 100 лева и цигари „Карелия слимс”. Тя е глобена и 1000 лева.Д-р Арачева както и д-р Гетев е оправдана по обвиненията във вземането на подкуп и отърва до 10 години решетки.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив.

Ще припомним,че на 27 октомври 2011 г. след акция на полицията в кабинета на д-р Гетев бе намерена сума от 600 лева и стек цигари.Тогава той бе задържан по обвинение във вземане на подкуп заедно с колежката си д-р Катя Арачева.Сигналът е бил подаден от разследвано от полицията лице.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини