Бездомно псе нахапа 6-годишно момиче, бащата съди общината

Нараняванията на малката Василия не са толкова сериозни, но уплахата и стресът са големи

Бездомно куче е нахапало 6-годишната Василия Костадинова в парка между улиците „Македония“ и „Драгоман“ снощи. Детето е с наранявания по лицето – по горната устна, под окото, по ухото. Прегледано е веднага в болницата и са му назначени инжекции против тетанус и бяс.

Инцидентът станал около 17.30 часа, детето било в парка с баба си. Кучето било зад една от пейките, когато ненадейно скочило върху детето. Малката Василия била отървана от зъбите на псето от присъствалите там възрастни.

Бащата Антон се обаждал в общината, в РИОКОЗ, в „Екопрогрес“ да сигнализира за агресивното животно. От общината му казали, че нищо не могат да направят, защото законът за защита на животните им налагал ограничения. От „Екопрогрес“ пък му казали да подаде жалба в общината. Родителят бе категоричен, че ще съди общината. Той добави, че само преди два дни същото куче е нападнало и нахапало детето на техни съседи. Родителите му не са подавали жалби, но след втория случай двете семейства ще се срещнат, за да обсъдят общи действия.

Днес следобед малката Василия бе освидетелствана от съдебния лекар Христо Еленски.

Собствениците на заведението в парка пък разказаха, че много пъти са се опитвали да изгонят псето от градината. Преди два дни техен служител дори го отвел в далечен квартал, но кучето се върнало обратно само след час. Те също звънели до „Екопрогрес“ и общината, но без резултат. Днес също се обаждали, от общинската фирма им обещали в понеделник да пратят хора за кучето.

От община Хасково също провериха случая след запитване на Haskovo.net. Според пресаташето на администрацията Бояна Тодорова вече са предприети действия за откриването на агресивното животно. След залавянето му обаче трябвало кучето да бъде предадено на ветеринарен лекар, който да го прегледа и да даде заключение дали е агресивно. Едва тогава, ако лекарят потвърди за агресията на кучето, можем да го пратим за евтаназия, съгласно изискванията на закона, обясни Тодорова.

Тодор Кръшков

С майката Нина пред Съдебна медицина
Паркът, в който снощи е станал инцидентът

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини