Платиха данъка на слепеца с мерцедеса

Митко Събчев

Неизвестен благодетел е платил данъка на мерцедеса на слепия Митко Събчев, научи Haskovo.net. Това потвърдиха и от общинска дирекция „Местни данъци и такси“. Налогът е трупан в продължение на 5 години и е в размер на над 500 лева.

61-годишният незрящ мъж от дома за стари хора на Кенана стана злополучно известен след като получи фиш за неправилно паркиране на тротоар в Пловдив. Тогава инвалидът, който от 15 години не е излизал от двора на дома и трудно ходи без придружител, с изумление научава, че е притежател на немско возило. Заради неправилното паркиране той трябваше да плати глоба от 30 лева. Тогава стана ясно, че автомобилът има задължения за данък МПС. Възрастният мъж бе потресен от новината, че трябва да плаща налог и фиш за кола, която не ползва. Сумата бе непосилна за пенсионерът. Тогава шефът на дома Вълко Пехливанов предложи колата да бъде обявена за открадната, за да излезе наяве мистериозният й притежател. 

След като получи фишът, пенсионерът разказа, че преди години старшата сестра на дома, която вече живее в Германия, го уговорила да подпише пълномощно за покупка на кола. Оказва се, че и други обитатели на дома са сложили подписа си под такъв документ, някои от тях срещу сумата от 500 лева. Всички те са жертва на перфектно измислена схема, с цел да не се плащат данъци на инвалидните коли и да вземат безплатно винетки.

„Всеки може да плати данъка на всеки.“, отговориха от местната хазна на въпроса кой е тайнственият багодетел на слепеца. По непотвърдена информация това най-вероятно е истинският притежател на мерцедеса.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини