Улица „Правда“: Имаме вечна ВиК авария

„ВиК аварията на нашата улица е вечна. Още по живково време, когато са изграждали канализацията, са сложили калпави тръби. И сега при всеки дъжд се наводняваме“, разказа пред екип на Haskovo.net 66-годишната Мата Иванова.

От шахтата на канализацията блика истински фонтан. Водата се стича по пресечката към релсите на Сточна гара, като по пътя си образува малки езера. Трасето на жп линията също е наводнено и прилича на блато.

„Дълго време след изграждането на канализацията нямахме проблем, но от 6-7 години при всеки дъжд тук настъпва ужас. По улицата минават деца, в близост се намира хлебозавод. Водата се стича отгоре, откъм „Република“, влачи умрели котки, кучета, даже цели прасета. Вонята е ужасна. Живея на третия етаж, страдам от астма и не мога да си поема въздух. Не може и да се проветри“, обяснява Иванова.

Шефът на район „Хасково“ във ВиК Иванко Милушев не знаеше за аварията на ул. „Правда“. „Нека се обадят на дежурния да прати екип“, посъветва той съкварталците.

„Вече не се и обаждаме, защото няма смисъл“, репликира Мата Иванова. „Хората идват, отпушват тръбата с машина, а след няколко дни - отново същото. Просто тръбите са прекалено тесни, а са и задръстени с всякакви боклуци през годините, така че се запушват дни след като мине екипът на ВиК“, обясняват хората от улицата.

Те не виждат друг изход от ситуацията освен цялостна подмяна на канализацията. От друга страна – не вярват, че това би могло да се случи.

Тодор Кръшков

Мата Иванова
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини