Съветниците на ДПС се разцепиха за пазара,червените вдигат скандал за гласуването

   Съветниците на ДПС в местния парламент се разцепиха на две при избора на ново ръководство на Пазара на производителите на днешната извънредна сесия. Мнозинството подкрепиха направеното от председателя на групата Расим Муса предложение за нов Съвет на директорите. Девет се въздържаха. Точката мина и бе одобрена благодарение на гласовете на ГЕРБ и независимите съветници.  

До сега ДПС и ГЕРБ кадруваха поотделно,сега кадруват заедно,заяви от трибуната червения съветник Георги Кючуков. Думите му предизвикаха скандал и размяна на остри реплики между Расим Муса и Милан Миланов. Червените съветници напуснаха залата след гласуването.

  Точката за избор на нов Съвет на директорите се очакваше с голям интерес. Банка „Алианц”, която отпусна кредита за изграждането на Пазара на производителите настоява до края на следващия месец да й бъдат приведени 2,5 млн.лева които нито общинското дружество нито общинската администрация притежава.Трезорът направи кредитът изискуем като постави редица условия пред кмета Хасан Азис и Общинския съвет,които се пазят в тайна от медиите. Предполага се ,че едно от тях е и смяна на ръководството и по-ефективен мениджмънт.За по добър мениджмънт на пазара говори още от предишния си мандат градоначалникът.Сега обаче смяната се налага спешно,защото общината може да загуби пазара.

  Кметът Хасан Азис посочи,че проектът е направен с перспектива и, че независимо от оценките на опозицията гражданите харесват пазара и с удоволствие пазаруват там. Той каза също,че има пълна прозрачност при управлението му.

  Съветниците от ГЕРБ се обявиха за спешна смяна на Съвета на директорите. Само така според тях можел да бъде спасен пазара от фалит. Те обаче поискаха пълна публичност на сметките на пазара.Те поставиха условие да не се продават общински имоти, за да се наливат порите от тях за изплащане на кредита.

 От БСП пък заявиха ,че искат конкурс за шефове на тържището,поради което ще гласуват против.

   Председателят на групата съветници на ДПС Расим Муса предложи на мястото на Велиятин Вели,Ерджан Мюмюн и Лютви Ахмед да бъдат избрани Тодор Стоев ,Рамадан Халил и Бахтиар Халил.Тодор Стоев представи накратко виждането си за управлението на пазара.Той призова да бъдат привлечени общините в областта за създаване на сдружение на производителите.Само с нови идеи можем да спасим тържището,подчерта Стоев.

  При гласуването бе постигнато крехко мнозинство.21 съветници гласуваха „за”,6-„против” и 10-„въздържали се”.

Георги Кулов

Тодор Стоев
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини