Всички митничари на тест за лоялност. Лидерът на БСП – замшеф на ОбС? Преглед на регионалния печат

Всички митничари на тест за лоялност, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Темата е водеща на 3 страница. Препитването ще стане за три дни, съобщава шефът на агенцията Ваньо Танов. Той се оплаква, че уволнените митничари се връщат на работа, възстановени от съда.

15 майки са деца в риск, челно заглавие на първа страница в броя. От началото на годината в региона има 15 непълнолетни родилки. Съдът отказва да ги настани при свекървата, защото е чужд човек и така на практика се узаконява раждането от малолетни.

Общината дава 35 000 лв. на 25 спортни клуба, друг акцент от 1-ва. Парите ще се разпределят според успехите на клубовете през изминалата година.

От 140 лева за тон тръгват дървата за огрев, акцент от 2-ра. Все още не може да се каже дали цепениците ще поскъпнат наесен. Все повече хора се отопляват на твърдо гориво, според някои те са 70 на сто от населението в Хасково.

На темата е посветена цялата 4 страница. ЕС ни плаши с глоби заради замърсяването на въздуха в градовете, а санкциите може да стигнат до 120 млн. годишно. Бедните обаче просто нямат друг вариант.

Григор с блестяща първа победа на „Ролан Гарос”, акцент от спортната страница. Гришо се наложи над американеца Доналд Йънг.

Близнаците Илчеви съдят прокуратурата за 200 000 лева, заглавие над главата в „Новинар юг”. Темата е основен акцент на 3-та. Делото във върховния касационен съд започва след седмица. После има и месец за произнасяне на решението, така че новина по този казус може да се чака през лятото. Йонко и Георги Илчеви бяха оправдани на три инстанции за убийството на баща им, претенциите им към държавното обвинение са заради двете години зад решетките.

7-те наводнени общини с 40 млн. лв. от Европа, водещо заглавие на първа страница. Парите са от програмата за развитие на селските райони, пренасочени със съгласието на ЕС за пострадалите от бедствието през февруари.  

Хасковлийка отсече уличен стълб, 4-ма в болница, анонс със снимка от 1-ва. За вчерашната катастрофа на ул. „Булаир”.

15 деца родиха деца за 4 месеца в областта, челно заглавие на 2-ра. Информацията бе оповестена вчера от социалната дирекция.

Лидерът на БСП – замшеф на ОбС, пише с въпросителна накрая във водещото заглавие на 4 страница. Става дума за Димитровград, където шефът на ОбС Стефан Димитров предлага лидера на червените Димитър Петров за свой заместник.

За ортопед трябва да си як и будала, заглавие на интервю с д-р Димитър Петров от димитровградската болница, на 6 страница.

Изкласили математици празнуват до 3 заранта, акцент от 12 страница. За купона на зрелостниците от димитровградската ПМГ „Иван Вазов”.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков    

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини