Срутващ се покрив на блок потроши паркирана кола

Митцубишито ще се нуждае от ново панорамно стъкло. Снимките са предоставени от читател.

Парчета от къртещият се покрив на 9-етажен блок на улица „Добруджа” №45, паднаха от десетки метра височина и нанесоха тежки поражения на паркирало пред блока Митцубиши. В него за щастие е нямало хора. Пешеходци по време на каменната лавина-също.

Парчетата завалели към 18 часа. Две от тях са паднали върху тавана на колата и го огънали сериозно. Предното панорамно стъкло е помляно, както и задния капак. Няколко солидни къса са паднали между Митцубишито и паркираните до него коли. Мини отломки се бяха разхвърчали на десетина метра. Часове след инцидента, собственикът на возилото още не беше се появил. Според хора от блока, колата не е на живущ там. „Паркинга пред блока ни стана като обществен, откакто направиха "синя зона". Няма къде да сложим нашите коли”, коментираха не без известно злорадство някои „добруджанци”. Други обаче бяха сериозно обезпокоени. „Преди три години ремонтирахме покрива. Дадохме по над 100 лв на апартамент. И каква файда?!?” недоволстваше възрастна жена. Трети пък, не намираха причина в некачествен ремонт, а обясняваха инцидента със земетресението. То било отслабило конструкциите. Паднала била мазилка, защо и падналия корниз да не е от това?

„Това е колективна безотговорност. За безопасността на сградата, отговарят живеещите в нея” коментираха строителни експерти. На теория, собственикът на колата може да осъди блока за понесените щети. На практика-това е много, ама много малко вероятно.

Г.Христов

Парчетата съвсем не бяха безобидни
За щастие бе пострадала само една кола
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини