Кола се възпламени в орфейския „Шел”, огънят на косъм от газови бутилки

Пострадалия фолксваген. Посипаното с прах от пожарогасители е мястото на възникване на пожара

Лек автомобил „Фолксваген” се възпламени в движение, докато преминавал през бензиностанцията на „Шел” в квартал Орфей. Пламтящата кола спряла само на метър от купища газови бутилки разположени откъм улица „Ком”. Обученият персонал на бензиностанцията обаче не загубил присъствие на духа и светкавично изпръскал съдържанието на всички налични пожарогасители върху горящата кола. Малко по-късно дошла и пожарната, която загасила всичко окончателно. Фолксвагенът бе изтеглен на безопасно разстояние от газовия куп.

Инцидентът станал, когато водачът на автомобила, 21 годишния Тенчо Атанасов от Хасково, решил да превключи от газ на бензин. На газ, колата губела мощност, обясни момчето. Тенчо излизал откъм локалното на бул. Васил Левски и се насочвал към улица Ком. Колата пламнала внезапно. Освен Тенчо в нея пътувала и приятелката му. И двамата бяха още в шок. Колата видимо не изглеждаше много пострадала, но истинските поражения ще се оценят, като се види какво е останало от двигателя. Това не беше възможно сега, понеже предният капак бе като запоен от силния пламък.

Ключови за благополучният изход на инцидента са били действията на момчетата от бензиностанцията, смятат екперти. Служителите минават специален курс по пожарна и аварийна безопасност, точно за критични ситуации като тази. Малка е била вероятността и да се случи нещо на струпаните газови бутилки, допълват огнеборци. При действащи защити на уредите, не би трябвало да има експлозия дори огънят да беше се развил и ги обхванал изцяло.

Г.Христов

Тенчо още се чудеше какво го е сполетяло
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини