Шанс за ромите: Наемат ги да копаят кабели

Те дочакаха работа. Остава да се възползват

Невероятен шанс да копаят за електрически кабели и затова да им се плаща, се отваря на високоспециализираните в подобни дейности роми от община Хасково. Единственото условие е кабелите да не се изваждат, а да се полагат в изкопите.

Местна фирма е обявила 5 свободни работни места за дейността, като изискваният ценз е основно образование с „неуточнена специалност”. Точно като за мургавите братя.

82 свободни работни места са обявени за община Хасково, в местното бюро по труда. Прави впечатление че близо 1/3 от тях са на срочни договори. Явно работодателите предпочитат да наемат на парче, за конкретна работа или сезон. Търсят се 8 електромонтьори, 7 манипуланти в промишлеността с 270 лв заплата, дузина шивачки, 3-ма общи работници в оранжерия и т.н. Сред по-любопитните специалности са работник по поддръжката на стрелбище с 400 лв заплата, двама охранители с неуточнено възнаграждение, барман за 300 лв на месец и готвач за 400, продавач консултант за 400 лв. Търсят се двама детски учители-единият за 6 месеца, а другият за 3.

Най-високото възнаграждение е за „специалист”-700 лв. При отваряне на офертата става ясно, че на специалиста ще му се налага да проучва пазара и да търси потенциални клиенти. Изисква се висше икономическо образование, английски език и умения за работа с компютър. Не се изисква специфичен професионален опит.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини