Възкресените Кирил и Методий изпратиха 90-я юбилеен випуск на Езиковата

Днес преди обяд с завладяващо тържество Езиковата гимназия изпрати своя юбилеен 90 випуск абитуриенти.В традиционния си стил ботевци заложиха на хумора и скеча като върнаха към живот славянските първоучители братята Кирил и Методий.Те трябваше да си общуват с интернет поколението и да го убеждават да пише на кирилица. Това днешния им мениджър оцени на 15 милиона лева.Търсещи триезичници от средновековието солунските братя попаднаха насъвременниците ни- учениците от Езиковата гимназия,които се похвалиха,че всички знаят поне по три езика.

 Гости на празненството бяха областният управител Иванка Таушанова,кметът на Кърджали Хасан Азис,началникът на Регионалния инспекторат по образование Гроздан Колев и др.

 В словото си директорката на училището Йорданка Чавдарова подчерта ,че като нация сме наследници на богата духовност.Тя отбеляза че се гордее с постиженията на гимназията.Учениците й представят областта на всички национални състезания и олимпиади. Прекрачихте прага на гимназията с плаха стъпка,днес излизате със самочувствие, обърна се тя към абитуриентите.Пожела им да продължат своето израстване с ботевски дух.

 Областния управител Иванка Таушанова посочи, че учениците от гимназията са напористи и жадни за знания.Представители на предишните випуски са достигнали върхове в науката,знанието,предприемачеството.Гръбнака на всяка нация са грамотните и активните,отбеляза Таушанова.

 Кметът Хасан Азис призова да направим празника на българската просвета и култура толкова неповторим,колкото е и вечен.

Абитуриента Владимир Русев,отбеляза, че в езиковата гимназия са научили него и съучениците му да побеждават.

В края на тържеството директорката на Езиковата Йорданка Чавдарова връчи награди на отличили се абитуриенти.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини