Наплив на зрелостниците в Кърджалийско към матурата по география и икономика

Най-много зрелостници-700 ще пишат на днешните матури в Кърджалийска област по география и икономика.18 от тях вече са се отказали.Това съобщиха за Кърджали бг вести от Регионалния инспекторат по образование към МОМН.Общо за явяване на матури в днешния ден са подали заявления 1608 зрелостници от областта.46 от тях не са били допуснати по различни причини.Още 24 не са се явили.Така че общия брой на  зрелостниците,които пишат днес е 1538.

Най-много зрелостници от страната са заявили, че ще се явят на днешната матура по "География и икономика", по "Английски език", по "Философия" и по "Биология"

Вариант "1", от два изпитни варианта, беше изтеглен от журналист на БТА в Министерството на образованието, младежта и науката за вторите държавни зрелостни изпити по 13 предмета по избор на зрелостниците, които започват от 8.00 ч. и продължават четири астрономически часа.

Днес в цялата страна ще има държавни зрелостни изпити и национално външно оценяване по математика в седми клас, без област Перник, тъй като снощи след 20.00 ч. имаше няколко вторични труса, два от които бяха с магнитуд около 3 по Рихтер, каза зам.-министърът на образованието, младежта и науката Милена Дамянова.

За първи път през тази година матурите за 12-и клас и изпитите в седми клас са в едни и същи дни, за да се пести учебно време.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини