Ванчев се изръсил 2 бона за детектив. Дъжд из ведро, в неделя – вълна. Преглед на регионалния печат

Ванчев се изръсил 2 бона за детектив, пише в анонс над главата „Хасковска Марица”. Темата е водеща на 3-та. За вчерашното заседание на Висшия съдебен съвет, на което не бе взето решение за съдбата на окръжния прокурор на Хасково Иван Ванчев. Но пък станаха известни факти от 6-месечното разследване на дисциплинарката срещу него.

Правят пазар на „Щъркелите”, водещо на 1-ва. Производителите на череши решили пазарът да се премести. Досега те продаваха около разклона за с. Крепост.

Очакват висока вълна по Марица утре, друг акцент от 1-ва. Обявен е код червено заради очакванията Марица да вдигне нивото в долното си течение, край Харманли.

Хасково чака 300 000 лв. за разрушени от пороите пътища, чело на 2 страница в броя. Немска фондация пък дарила болнични легла и матраци за пострадалите.

Намериха капачка със запалителна течност до колата на Мамира, заглавие от 3-та. Развитие на темата със запалената кола на фермера от Смирненци, чийто „Ситроен” бе запален преди три дни.

Майстори щекари в схватка, традиционната рибарска 4-та страница на Щерю Щерев в петък.

Едни спортуваха в дъжда, други скрити в залите, водещо на спортната страница. Темата е вчерашният ден на спорта.

Дъжд из ведро, в неделя – вълна. Сетне Бойко бодва 2605 кокичета, заглавие над главата в „Новинар юг”. Дописката е водеща на 2 страница. За очакваната в събота и неделя приливна вълна по Марица. Обявен е код червено.

ВСС скочи на Велчев заради Ванчев, водещо на първа страница. Изданието избира друг акцент за вчерашната новина, или по-скоро – липсата на новина около окръжния прокурор на Хасково Иван Ванчев. Висшият съдебен съвет отложи решението си за съдбата му за 7 юни. Но при вчерашното гласуване се оказа, че 12 от членовете на съвета са против предложението на главния прокурор за уволнението на Ванчев. Нещо безпрецедентно, досега ВСС никога не се е противопоставял така явно на главния прокурор.

Инвестират 1 млн. в Кенана за панаира, друго заглавие от 1-ва.

Търсят 100 000 лева за чистене на Юрт дере, заглавие от 2-ра. Става дума за Димитровград и разчистването на дерето, което създаде големи проблеми на местните хора при февруарската криза.

Прокуратурата търси протоколи от свидетели по случая „Куция”, водещо на 3-та. Държавното обвинение иска протоколите от разпита на свидетели по делото срещу Йордан Николов Куция заради съмнения в лъжесвидетелстване. Куция е подсъдим за наркотици, в дома му бе открита дрога за 14 605 лева.

Пратиха черешите до „Щъркелите”, чело на 4 страница.

Георги Димитров предложи на Чалбуров да поеме търговията с тютюн, заглавие на интервю на 6 страница. То е с Вера Таксирова, племенница на Георги Чалбуров, известен хасковски тютюнотърговец и депутат.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини