Инженер поема културата в Хасково. Запалиха фермер. Преглед на регионалния печат

Бившият директор в Пловдивския панаир - инженерът Васил Несторов става шеф на новата мегадирекция „Образование, култура, младежки дейности, спорт, здравеопазване и социални дейности” в община Хасково, пишат на първите си страници и двата местни всекидневника. Новата структура в общината обединява две предишни дирекции.

Галерия „Атанас Шаренков” готова да приеме КДК, челно заглавие на 1-ва в „Хасковска Марица”. Културтрегери се оплакали от труднодостъпното място, където сега се помещава клубът, а от галерията предлагат да станат домакини. Това е добра идея, стига да се осъществи, защото изкачването до последния етаж на комплекс „Клокотница” е наистина трудно по витите стълби. Да не говорим за слизането след три-четири водки.

Журналист осъди за втори път общината, анонс над главата на вестника. Темата е водеща на 3-та. Става дума за харманлийския журналист Иван Атанасов, на когото му стана навик да осъжда общината заради отказана информация. Този случай му е втори.

Пенсионери се жалват в прокуратурата от лидер, акцент от 2-ра. Къде са парите от субсидията? С този въпрос се обстрелват от предишното и от сегашното ръководство на местния съюз на третата възраст. Предишен лидер бе Атанаска Митева, сегашен – Илия Илиев.

3 тона боб за Бисер от Дилма Русеф, темата на 4-та. За вчерашното дарение, връчено лично от посланика на южноамериканската държава.

Наш кадър с арт дебют край Дунав, акцент от 8 страница. Фоторепортерът на вестника Панайот Панайотов довечера открива първата си самостоятелна изложба в Русе.

Запалиха колата на фермер в Смирненци, заглавие над главата в „Новинар юг”. Дописката е водеща на 2-ра. Колата на фермера Пламен Кръстев-Мамира изгоряла миналата нощ, собственикът подозира конкуренти.

Антон Иванов вдига втората десетка, челно заглавие на първа страница в броя. Фирмата на общинския съветник от Хасково се включва в строителството на къщите в Бисер. Компанията му бе класирана втора на конкурса, но се съгласила да строи на цените на спечелилия – „Балканстрой”. От обществения съвет канят и следващите в класирането фирми, за да смогнат до края на лятото.

Хасковско наркодепо на съд за 21.5 кг. дрога, акцент от 3-та. Делото тръгва в окръжния съд, пише вестникът. Пред Темида застават Максут Исмаили, Нурай Рамадан, Нурхан Нурай и Павел Райков. Бандата бе спипана през ноември 2010-а.

10 турски фирми за сефте с изложение в Хасково, водещо на 4-та. За вчерашната изложба в Младежкия център, в която участват фирми от Одрин.

Приетата в Щатите Бояна с чикагска рокля за бала, заглавие на 6-та. Бояна Ангелова от хасковската Езикова гимназия получава 37 000 долара стипендия от университета в Бостън.

Бардът, възпял магарето на баба Марушка, в Хасково днес, акцент от 12 страница. „Поетът с фабрика” Митко Динев ще чете по-благопристойните си епиграми довечера в библиотеката.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини