Дървото изпраща учениците си на специализация в Норвегия

Най-добрите. От ляво на дясно: Станимира Въчева, Карина Динкова, Тайфун Шабан, Димитър Емилов, Чана Лозева, Тодор Станков, Никола Петров

6-ма от най-добрите ученици на гимназията по дървообработване и строителство, заминават от тази събота на двуседмична специализация в Норвегия, по паркостроителство и озеленяване. Инициативата на училището, да усъвършенства в чужбина уменията на своите ученици е поне от 5 години, макар да прекъсна за известно време. Сега обаче се възстановява благодарение на проект по европейската програма Леонардо да Винчи, който гимназията е спечелила.

Заради ограничените средства, за норвежкият град Stokke ще заминат само шестима 12-класника водени от учителката Чана Лозева. Учениците, които заминават, са били определени чрез конкурс в който критериите са били общ успех и изпит по английски език. Ръководството преценило, че колкото и талантлив да е бъдещия градинар, ако не може да комуникира, специализацията ще е на вятъра.

И 6-те деца са от 12 Е клас, специалност паркостроителство и озеленяване. Тази специалност набира популярност, понеже според новите поправки в закона, всяка новопостроена сграда трябва да има някакъв процент озеленяване и това е много голямо поле за бъдеща реализация, обясни учителката Чана Лозева.

Самата тя не се отличаваше много от учениците. Завършила университета преди две години и от миналата работи като учителка в гимназията. „Справя се много добре“ похвали я директорът Александър Батимов, който от години следва традицията да дава път на млади преподаватели в училище.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини