Носят гробищата в къщи. Преглед на регионалния печат

"Носят вкъщи пръст от гробове в саксии" съобщава вестник "Хасковска Марица". Хората от македонската махала трябвало да бият по 10 км за да отидат до централния гробищен парк и почетат своите покойници. Затова на възрастните хора им хрумнало да си вземат пръст от гробовете и на годишнините да си палят свещите там.

Целият проблем тръгва от обещаното, но неизпълнено разширение на Македонския гробищен парк. За хората от 5 квартала, другите гробища на Хасково идват далече и или трябва да пренебрегват своите покойници или да блъскат дългия път до там. Което е проблем като стане дума за баби и дядовци.

"Блок на тъмно 4 дни заради късо съединение"-чело на вестника. Блоковете не остават ей така от само себе си на тъмно. Причината хората от блок 28 вх В на бул. Васил Левски да стоят без ток, е EVN. Долните австрийци/собствениците на EVN са от Долна Австрия/, отказали да поправят аварирало ел табло, където са електромерите за целия вход. То изгоряло от късо съединение в петък вечерта.От тогава-без ток, защото по безумните обяснения на Енергото, пожара може и да се е разразил в таблото, но аварията е тръгнала от някой апартамент. Почти като в "Матрицата", искрата е препускала по жиците на блока за да стигне точно до общото табло, където да даде на късо.

Понеже аварията не е в тяхна мрежа EVN предлагат хората да си платят на фирма която да им оправи съоръжението. Едни 2000 лв. Ако могат, EVN на всички щяха да ни предложат да им поправяме съоръженията, а те само да прибират пари от сметките ни.

"5.5 млн изграждат нов път Българин-Харманли". Държавата започна ремонтът на проблемният и опасен участък от пътя между село Българин и гр. Харманли.

"Разкопаха Тополовградско за кабели". 7 криминално проявени, до един роми, са били задържани от полицията , след като разкопали цял Тополовград за да крадат кабели. Имало и още, ама те не били заловени.

"Искат по-малко затвор за Теньо Лудия". Защитата на серийният изнасилвач Теньо Лудия смята че наказанието му от 7 години затвор е преувеличено и ще жали присъдата в Апелативния съд в Пловдив. Държавното обвинение искаше 15 години, но хасковския окръжен склони само на 7. Което пак е много според адвоката на Теньо, Митко Пеев, въпреки че клиентът му има 11 предишни присъди, две от които именно за изнасилване.

"Великден спря паяците" чело на "Новинар юг". Паяците трябвало да тръгнат вчера, но от общината ги спрели за след Великден. Според замкмета Златимир Желев, да не се вгорчава живота на хасковлията по време на празниците.

Според запознати, истинската причина е че новите водачи на паяка още не са обучени и не могат да вдигнат и една моторетка, без да я ударят няколко пъти.

"Тръгва денонощен телефон за развалено агнешко. Агенцията по безопасност на храните в Хасково отваря горещ телефон на който могат да се подават сигнали за развалено агнешко месо. Номерът е 070012299. Приема и обаждания за развалено свинско, телешко, пуешко и прочие меса.

"Оправдаха ортак на Искендер за присвояване на 469 хиляди лева". Съпругата на кмета на Минерални Бани Мюмюн Искендер, Гюлшен Искендер, съди Мюмюн Ахмед задето той присвоил 416 хил лева от общите пари в орташка фирма, плюс 53 хиляди лева движимо имущество-амониева селитра и низи с тютюн. Съдът обаче оправдава екс ортака на сем. Искендер.

"Наградиха Спешна помощ за Бисер". Линейките бяха отличени за показаният висок професионализъм по време на борбата с наводнението и по-специално, при спасяване на удавеното харманлийско село Бисер. Областната управителка им връчи почетен знак, грамота и ги потупа по рамото.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини