Хванаха кърджалиец с 60 кила вмирисана мръвка за продан

Много народ изгоря на миналия Великден именно заради продажба на открито

Кърджалиец, транспортиращ 60 килограма агнешко и телешко месо без необходимите санитарно хигиенни условия, бе спипан в събота от хасковската Агенция по храните. Мръвката, натрупана безразборно в каросерията на пикап, била карана за транжорната на хасковски магазин, обяснил шофьорът. По думите му автомобилът, който бил пригоден за транспортиране на месо се повредил и за да не забави доставката, прехвърлил месото на друг автомобил. Това обаче е грубо нарушение на закона за ветеринарно медицинската дейност, заради което е бил съставен акт от 500 лв. Мръвката е била иззета за унищожаване. Магазинът не подлежи на глоба, защото не е приел стоката.

Пикапа бил спрян за рутинна проверка от пътен патрул. Пренасяното месо, без хладилна камера и съответните условия на съхранение обаче привлякло вниманието на пътните полицаи, които звъннали на инспекторите от Агенцията.

Същия ден, инспекторите засекли незаконно колене и разфасоване на овце в междублоково пространство на кв. Орфей. По случая били санкционирани две жени, майка и дъщеря, с глоби между 2-3 хиляди лева. По високите санкции се обясняват с това, че са съставени по Закона за храните.

От Агенцията по храните предупреждават, че по Великден ще засилят проверките си именно за продажба на месо на открито.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини