Две хасковски детски градини с нови директори

Секретарят Атанас Димитров бе начело на конкурсната комисия

Две хасковски детски градини са вече с нови директори, след проведен конкурс за 5 забавачки, в началото на този месец. Обединено детско заведение №15 се оглавява вече от досегашната директорка на Дирекция образователни дейности култура и спорт към общината Ани Йорданова. Тази дирекция се слива с дирекция здравеопазване и социални дейности, а за мястото на обединената дирекция предстои обявяване на конкурс. Г-жа Йорданова се е отказала да участва в него и сама реши да се върне към предишната си работа, разясни секретарят на община Хасково Атанас Димитров. Той е бил и председател на комисията, която е преценявала кандидат-директорките.

Досегашната ръководителка на ОДЗ 15, Красимира Спатовска, поема целодневна детска градина №9. Тя бе ръководена от Христина Недялкова, която остава в системата като детски учител.

В ЦДГ 1 на поста се запазва Антоанета Каменова. ОДЗ 5 ще продължи да се оглавява от Весела Янкова, а Гергана Бойчинова остава начело на ОДЗ 18.

Конкурсът за директори на 5 хасковски детски градини, плюс още 5 от общината бе обявен на 14-ти февруари. До 14-ти март се събираха документи на кандидати. Конкурсите се обявяваха само за забавачки с временни шефове.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини